Εύκολες συνταγές

Συνταγή Kohlrouladen (Γερμανικό περιτύλιγμα λάχανου).

Σχετικά με τη συνταγή

Προετοιμάστε τους γευστικούς σας για ένα απολαυστικό γαστρονομικό ταξίδι με αυτό το εκλεκτό πιάτο Kohlrouladen, γνωστό και ως περιτυλίγματα λάχανου γερμανικού στιλ. Αυτή η παραδοσιακή γερμανική συνταγή συνδυάζει τρυφερά φύλλα λάχανου με μια γευστική γέμιση, με αποτέλεσμα ένα ανακουφιστικό και πλούσιο γεύμα που θα σας αφήσει να λαχταρείτε για περισσότερο. Ο συνδυασμός αλμυρού κιμά, αρωματικών βοτάνων και πικάντικη σάλτσα ντομάτας δημιουργεί μια συμφωνία γεύσεων που είναι τόσο ικανοποιητική όσο και ανακουφιστική.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Υλικά
Ποσότητα

Μεγάλο πράσινο λάχανο
1 κεφάλι

Άπαχο μοσχαρίσιο ή χοιρινό κρέας
1 λίβρα

Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μέσο

Σελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 γαρύφαλλα

Μαγειρεμένο ρύζι
1/2 φλιτζάνι

Αυγό, χτυπημένο
1

Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
2 κουταλιές της σούπας

Μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας

Αλάτι και πιπέρι
για γεύση

Φέτες μπέικον
4-6 φέτες

Σάλτσα ντομάτας
2 φλιτζάνια

Ζωμός βοείου κρέατος
1 φλιτζάνι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτήν την εξαιρετική συνταγή Kohlrouladen, θα χρειαστείτε μερικά συστατικά και συστατικά. Πιάστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να ψιλοκόψετε το κρεμμύδι και ψιλοκόψτε τις σκελίδες σκόρδου. Μια μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη με βραστό νερό θα πρέπει να ασπρίσουν τα φύλλα λάχανου. Για τη γέμιση, ένα μπολ ανάμειξης θα είναι χρήσιμο για να συνδυάσετε τον κιμά, το μαγειρεμένο ρύζι, το αυγό, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Μην ξεχάσετε να είστε έτοιμοι ένα ταψί για να τακτοποιήσετε τα ρολά λάχανου. Για να δώσετε στο Kohlrouladen σας μια επιπλέον έκρηξη γεύσης, θα απαιτηθούν φέτες μπέικον. Τέλος, ετοιμάστε μια κατσαρόλα για να σιγοβράσει η σάλτσα ντομάτας και ο ζωμός βοείου κρέας, δημιουργώντας ένα λαχταριστό συνοδευτικό για τα περιτυλίγματα λάχανου σας.

Προετοιμασία

1. Ξεκινήστε αφαιρώντας τον πυρήνα της κεφαλής του λαχανού και διαχωρίζοντας προσεκτικά τα φύλλα.
2. Φέρτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει. Προσθέτουμε τα λαχανόφυλλα και τα ασπρίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνουν εύπλαστα. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου, το μαγειρεμένο ρύζι, το χτυπημένο αυγό, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά ομοιόμορφα.
4. Παίρνετε ένα φύλλο λάχανου και τοποθετείτε στο κέντρο μιας μερίδας από τη γέμιση κρέας. Διπλώστε τα πλαϊνά του φύλλου προς τα μέσα και τυλίξτε το σφιχτά, σαν μπουρίτο. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση.
5. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C).
6. Το σήμα τις φέτες μπέικον στον πάτο ενός ταψιού. Αραδιάζουμε τα ρολά λάχανου πάνω από το μπέικον.
7. Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε τη σάλτσα ντομάτας και το ζωμό βοδινού. Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει και μετά το ρίχνουμε πάνω από τα ρολά λάχανου στο ταψί.
8. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσετε το λάχανο και να ψηθεί η γέμιση.
9. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά για να ροδίσουν ελαφρά οι κορυφές των ρολών λάχανου.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτήν τη συνταγή Kohlrouladen μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις μαγειρικές σας δεξιότητες και την εξοικείωση με τη συνταγή. Κατά μέσο όρο, χρειάζονται περίπου 30 λεπτά για να προετοιμαστούν τα υλικά και να συναρμολογηθούν τα ρόλα λαχανού. Ο χρόνος ψησίματος στο φούρνο είναι περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά. Συνολικά, μπορείτε να περιμένετε χρόνο προετοιμασίας περίπου 2 ωρών.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για τους vegan φίλους μας, αυτή η παραδοσιακή συνταγή Kohlrouladen μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στις διατροφικές σας προτιμήσεις. Αντί να χρησιμοποιήσετε κιμά, μπορείτε να αντικαταστήσετε με εναλλακτικές ουσίες φυτικής προέλευσης, ψιλοκομμένα μανιτάρια ή φυτική πρωτεΐνη με υφή (TVP). Επιπλέον, αντικαταστήστε το αυγό με ένα υποκατάστατο αυγού με λιναρόσπορο ή σπόρους chia για το δέσιμο της γέμισης. Οι φέτες μπέικον μπορούν να αντικατασταθούν με καπνιστές λωρίδες tempeh ή εναλλακτικές βίγκαν μπέικον για αυτή την επιπλέον γεύση. Προσαρμόστε τα καρυκεύματα και ανάλογα με το γούστο σας θα έχετε μια φιλική προς τους vegan εκδοχή αυτών των απολαυστικών περιτυλιγμάτων λάχανου.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Όταν ζεματίζετε τα φύλλα λάχανου, προσέχετε να μην τα παραβράσετε, γιατί πρέπει να παραμείνουν εύπλατα για το τύλιγμα της γέμισης.
– Για να διευκολύνετε το τύλιγμα των φύλλων λάχανου, κόψτε απαλά την παχιά κεντρική φλέβα χωρίς να κόψετε εντελώς το φύλλο.
– Τα τυχόν φύλλα σκισμένα ή μικρότερα λαχανού στο κάτω μέρος του ταψιού για να μην κολλήσουν τα ρολά στο ταψί.
– Για επιπλέον γεύση, σκεφτείτε να προσθέσετε καρότα κομμένα σε κύβους ή μανιτάρια σοταρισμένα στο μείγμα της γέμισης.
– Αν προτιμάτε πιο καπνιστή γεύση, χρησιμοποιήστε καπνό πάπρικα ή προσθέστε λίγο υγρό καπνό στο μείγμα της γέμισης.
– Το αλάτισμα των ρολών λάχανου με τη σάλτσα ντομάτας και το μείγμα ζωμού βοείου κρέας κατά το ψήσιμο που θα βοηθήσει να διατηρηθούν υγρά και γευστικά.
– Μόλις ψηθούν τα λαχανόρολα, να αφήσουμε να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά πριν τα σερβίρουμε. Αυτό θα τις γεύσεις να ενωθούν μεταξύ τους και θα διευκολύνει τον χειρισμό τους.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
320

Συνολικό Λίπος
16g

Κορεσμένα λιπαρά
6g

Χοληστερόλη
70 mg

Νάτριο
780 mg

Υδατάνθρακες
20 g

Ίνα
4g

Σάκχαρα
8g

Πρωτεΐνη
24g

Σημείωση: Οι θρεπτικές αξίες ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τα συγκεκριμένα συστατικά που αναφέρονται και τα μεγέθη μερίδας.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε το απολαυστικό σας Kohlrouladen, μεταφέρετε προσεκτικά τα ρολά λάχανου σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, φροντίζοντας να παραμείνουν ανέπαφα. Περιχύστε λίγη από την πλούσια σάλτσα ντομάτας από πάνω και γαρνίρετε με φρέσκο ​​μαϊντανό για ένα ρολό χρώμα. Αυτά τα περιτυλίγματα λάχανου συνδυάζονται υπέροχα με κλασικές πλευρές όπως πουρέ πατάτες, βραστές πατάτες ή βουτυρωμένα noodles. Τα λαχανικά στον ατμό, όπως τα πράσινα φασόλια ή τα ψηλά λαχανικά με ρίζα αποτελούν επίσης εξαιρετικά συνοδευτικά. Μην ξεχάσετε να δώσετε λίγη πικάντικη μουστάρδα στο πλάι για όσους απολαμβάνουν μια επιπλέον γεύση. Σερβίρετε αυτό το χορταστικό πιάτο σε οικογενειακές συγκεντρώσεις, ζεστά δείπνα ή απλώς ως ένα ανακουφιστικό γεύμα το βράδυ.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν σας περισσέψει, φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Τα ρολά λάχανου θα παραμείνουν φρέσκα για έως και 3-4 ημέρες. Για να ζεσταθούν ξανά, το κάνετε σε ένα σκεπασμένο ταψί και ζεστάνετε τα στο φούρνο στους 350°F (175°C) μέχρι να ζεσταθούν. Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε μεμονωμένες μερίδες στο φούρνο μικροκυμάτων για ένα γρήγορο και βολικό γεύμα.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Η συνταγή Kohlrouladen περιλαμβάνει διάφορα συστατικά που προσφέρουν θρεπτικά συστατικά. Το λάχανο είναι χαμηλό σε θερμίδες και πλούσιο σε βιταμίνες C και K, καθώς και σε διαιτητικές ίνες. Περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά που προάγουν τη συνολική υγεία. Ο άπαχος κιμάς παρέχει μια καλή πηγή πρωτεϊνών και απαραίτητων αμινοξέων για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των μυών. Το σκόρδο έχει αντιμικροβιακές και τονωτικές ιδιότητες του ανοσοποιητικού. Οι ντομάτες είναι γεμάτες με λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου ορισμένων ασθενειών. Συνολικά, αυτή η συνταγή προσφέρει μια ισορροπία γεύσεων και θρεπτικών συστατικών για την υποστήριξη ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε να φτιάχνετε Kohlrouladen, μπορεί να σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:
1. Γεμιστές πιπεριές: Κοίλες πιπεριές γεμάτες με ένα αλμυρό μείγμα από κιμά, ρύζι και λαχανικά και στη συνέχεια στην τελειότητα.
2. Ντολμά: Ένα πιάτο της Μέσης Ανατολής που αποτελείται από φύλλα σταφυλιού γεμισμένα με ένα γευστικό μείγμα από ρύζι, βότανα και μπαχαρικά.
3. Ρολά λάχανου με λάχανο λάχανο: Μια παραλλαγή του Kohlrouladen όπου χρησιμοποιείται ξινολάχανο μαζί με τα φύλλα λάχανου για επιπλέον νότα και βάθος γεύσης.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή Kohlrouladen αντλεί έμπνευση από τις πλούσιες γαστρονομικές παραδόσεις της Γερμανίας. Η γερμανική κουζίνα είναι γνωστή για τα χορταστικά και ανακουφιστικά πιάτα της και το Kohlrouladen δεν αποτελεί εξαίρεση. Διάσημοι Γερμανοί σεφ όπως ο Tim Mälzer και ο Alfons Schuhbeck έχουν διαδώσει την τέχνη της προετοιμασίας των κλασικών γερμανικών συνταγών με τις δικές τους μοναδικές ανατροπές. Η τεχνογνωσία και το πάθος τους για τη μαγειρική αριστεία έχουν επηρεάσει την προσέγγισή μου στη δημιουργία αυτής της απολαυστικής συνταγής Kohlrouladen. Ενσωματώνοντας παραδοσιακές γεύσεις και τεχνικές, στοχεύω να τιμήσω την κληρονομιά της γερμανικής κουζίνας, παρέχοντας παράλληλα μια αξέχαστη γευστική εμπειρία σε όλους όσους συμμετέχουν σε αυτό το νόστιμο πιάτο.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button