Εύκολες συνταγές

Συνταγή βούτυρο Mochi

Συνταγή με βούτυρο Mochi

Σχετικά με τη συνταγή

Αυτή η απολαυστική συνταγή Βούτυρου Mochi συνδυάζει την απαλή και λαστιχωτή υφή του mochi με μια βουτυρώδη πλούτο που θα λιώσει στο στόμα σας. Με καταγωγή από την Ιαπωνία, το mochi έχει κερδίσει δημοτικότητα παγκοσμίως για τη μοναδική υφή και την ευελιξία του. Ο συνδυασμός κολλώδους αλεύρου ρυζιού, γάλακτος καρύδας και ζαχαρούχου γάλακτος δημιουργεί μια τέλεια ισορροπία γεύσεων που θα συναρπάσει τους γευστικούς σας καλούς. Είτε είστε λάτρης των παραδοσιακών ασιατικών γλυκών είτε απλά θέλετε να δοκιμάσετε κάτι νέο, αυτή η συνταγή σίγουρα θα εντυπωσιάσει!

Συστατικά

<πίνακας>

Συστατικά
Ποσότητα

κολλώδες ρυζάλευρο
2 φλιτζάνια

Μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού

Βούτυρο, λιωμένο
1/2 φλιτζάνι

Συμπυκνωμένο γάλα
1 κουτάκι (14 ουγγιές)

Γάλα καρύδας
1 κουτί (13,5 ουγγιές)

Εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού

Αυγά
3

Τριμμένη καρύδα (προαιρετικά, για επικάλυψη)
1/4 φλιτζάνι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτή τη λαχταριστή συνταγή με βούτυρο Mochi, θα βρείτε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:

  • Μπολ ανάμειξης: Θα γίνει ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης για το συνδυασμό των ξηρών υλικών και ένα ξεχωριστό μπολ για το χτύπημα των υγρών υλικών.

  • Χτυπήστε ελαφρά: Ένα σύρμα που σας φανεί χρήσιμο για το χτύπημα των αυγών και την ενσωμάτωση όλων των συστατικών μαζί.

  • Μεζούρες και κουτάλια: Οι ακριβείς μετρήσεις είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία αυτής της συνταγής, επομένως βεβαιωθείτε ότι έχετε στη διάθεσή σας μεζούρες και κουτάλια.

  • Τάπα ψησίματος: Ετοιμάστε ένα ταψί ή μια φόρμα για κέικ (περίπου 9×9 ίντσες ή παρόμοιο μέγεθος) για να ψήσετε το mochi.

  • Φούρνος: Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C) πριν ξεκινήσετε την προετοιμασία.

  • Σχάρα ψύξης: Μετά το ψήσιμο, αφήστε το μοχύ βουτύρου να κρυώσει σε μια σχάρα ψύξης πριν το κόψετε σε νόστιμα τετράγωνα.

  • Προαιρετικά: Αν προτιμάτε λίγο περισσότερη γεύση και υφή, μαζέψτε λίγη τριμμένη καρύδα για να βάλετε το mochi.

Τώρα που έχουμε όλα τα έτοιμα, ας βουτήξουμε στη διαδικασία προετοιμασίας!

Προετοιμασία

Βήμα 1:

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C) και λαδώστε ελαφρά ένα ταψί ή στρώστε το με λαδόκολλα για εύκολη αφαίρεση αργότερα.

Βήμα 2:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, συνδυάστε το κολλώδες ρυζάλευρο και το μπέικιν πάουντερ. Τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 3:

Σε ένα άλλο μπολ, λιώστε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε χαμηλή φωτιά στο μάτι της κουζίνας. Προσέξτε να μην το υπερθερμάνετε.

Βήμα 4:

Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα, το γάλα καρύδας και το εκχύλισμα βανίλιας στο μπολ. Χτυπήστε τα όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 5:

Σε ένα ξεχωριστό μικρό μπολ, σπάστε τα αυγά και χτυπήστε τα ελαφρά. Στη συνέχεια, προσθέστε τα χτυπημένα αυγά στο υγρό μείγμα και χτυπήστε ξανά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.

Βήμα 6:

Τώρα, ρίξτε σταδιακά το υγρό μείγμα στο στεγνό μείγμα ενώ κατευθύνετε συνεχώς. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν σβώλοι και ότι η ζύμη είναι λεία.

Βήμα 7:

Μόλις ενωθεί καλά το κουρκούτι, αδειάστε το στο έτοιμο ταψί, απλώνοντάς το ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.

Βήμα 8:

(Προαιρετικά) Πασπαλίστε την τριμμένη καρύδα πάνω από το κουρκούτι για μια επιπλέον πινελιά γεύσης και υφής.

Βήμα 9:

Το να προθερμανθεί το ταψί στο φούρνο και ψύξη για περίπου 45-50 λεπτά ή μέχρι το μέρος να πάρει χρυσαφί χρώμα και οι άκρες να ελαφρύνουν τις τραγανές.

Βήμα 10:

Βγάζετε το βούτυρο μόχι από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς στο ταψί σε μια σχάρα ψυχής. Αυτό θα επιτρέψει στο mochi να πει και θα γίνει πιο εύκολο να τεμαχιστεί σε απολαυστικά τετράγωνα.

Βήμα 11:

Μόλις κρυώσει το βούτυρο mochi, αφαιρέστε το προσεκτικά από το ταψί. Κόψτε το στα επιθυμητά μεγέθη σερβιρίσματος, όπως τετράγωνα ή ορθογώνια.

Βήμα 12:

Σερβίρετε το Butter Mochi σε θερμοκρασία δωματίου και απολαύστε την απολαυστική υφή και την πλούσια γεύση του. Συνδυάζεται με ένα φλιτζάνι τέλειο τσάι ή καφέ για μια χορταστική απόλαυση.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτήν τη συνταγή με βούτυρο Mochi είναι περίπου 15 λεπτά. Ωστόσο, έχετε υπόψη σας ότι ο συνολικός χρόνος μαρέματος, συμπεριλαμβανομένου του ψησίματος και της ψυχής, θα διαρκέσει περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά. Αξίζει την αναμονή!

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

ια βίγκαν τροποποιήσεις, μπορείτε να αντικαταστήσετε το βούτυρο με μια εναλλακτική φυτική προέλευση, όπως η vegan μαργαρίνη ή το λάδι καρύδας. Αντικαταστήστε τα αυγά με ένα κατάλληλο υποκατάστατο αυγών, όπως σάλτσα μήλου ή πολτοποιημένες μπανάνες, χρησιμοποιώντας ¼ φλιτζάνι για κάθε αυγό. Βεβαιωθείτε ότι το ζαχαρούχο γάλα που θα έχετε φιλικό προς τα vegan ή φτιάξτε το δικό σας συμπυκνωμένο γάλα χωρίς γαλακτοκομικά χρησιμοποιώντας γάλα καρύδας και γλυκαντικό της επιλογής σας.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Βεβαιωθείτε ότι έχετε χτυπήσει καλά τα υγρά συστατικά για να δημιουργήσετε ένα λείο και καλά ενσωματωμένο μείγμα.
– Ρίξτε σταδιακά το υγρό μείγμα στο στεγνό μείγμα ενώ ανακατεύετε συνεχώς για να αποφύγετε τους σβόλους και να πετύχετε ένα ομοιόμορφο κτύπημα.
– Λαδώνουμε το ταψί ή το στρώνουμε με λαδόκολλα για να κάνουμε την εύκολη αφαίρεση του ψημένου μότσι.
– Μη διστάσετε να πειραματιστείτε με διαφορετικές επικαλύψεις για να προσθέσετε τη δική σας προσωπική πινελιά. Το φρυγανισμένο σουσάμι ή οι ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί μπορούν να προσφέρουν επιπλέον γεύση και τραγανή γεύση.
– Αφήστε το μοχύ βουτύρου να κρυώσει εντελώς πριν το κόψετε σε τετράγωνα για πιο καθαρές φέτες.
– Αποθηκεύστε τυχόν υπολείμματα σε αεροστεγές δοχείο για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθούν οι διατροφικές πληροφορίες για μία μέρα (περίπου ένα τετράγωνο) βουτύρου Μόχη:

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό

Θερμίδες
180

Συνολικό Λίπος
8g

Κορεσμένα λιπαρά
6g

Χοληστερόλη
45 mg

Νάτριο
60 mg

Υδατάνθρακες
24 g

Σάκχαρα
14 g

Πρωτεΐνη
3g

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και μπορούν να διαφέρουν ανάλογα με τις συγκεκριμένες επωνυμίες που αναφέρονται και τα μεγέθη της μερίδας.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Το βούτυρο Mochi μπορεί να σερβιριστεί ως ένα απολαυστικό αυτόνομο επιδόρπιο. Ωστόσο, μπορείτε να βελτιώσετε την παρουσίαση πασπαλίζοντας τα τετράγωνα με ζάχαρη άχνη ή περιχύνοντας τα με ένα απλό γλάσο από ζάχαρη άχνη και μια πιτσιλιά χυμού λεμονιού. Η προσθήκη φρέσκων μούρων, όπως βατόμουρα ή φράουλες, ως γαρνιτούρα μπορεί να προσφέρει μια έκρηξη φρεσκάδας και να συμπληρώσει τη γλυκύτητα του mochi.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε την υφή και τη γεύση του Butter Mochi, αποθηκεύστε το σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 3 ημέρες. Για μεγαλύτερη αποθήκευση, τα τετράγωνα στο ψυγείο για έως και μία εβδομάδα. Μπορείτε επίσης να καταψύξετε τα μότσι τυλίγοντας ξεχωριστά τα τετράγωνα σε πλαστική μεμβράνη ή κατάλληλη αποθήκευση σε δοχείο για κατάψυξη. Τα κατεψυγμένα μότσι μπορούν να διαρκέσουν αρκετούς μήνες, αλλά φροντίστε να ξεπαγώσετε στο ψυγείο πριν τα καταναλώσετε.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Τα συστατικά που περιέχει αυτή τη συνταγή με βούτυρο Mochi προσφέρουν διάφορα προϊόντα για την υγεία. Το κολλώδες ρυζάλευρο παρέχει μια πηγή υδατανθράκων και είναι χωρίς γλουτένη, καθιστώντας το κατάλληλο για άτομα με ευαισθησία στη γλουτένη. Η γάλα καρύδας προσφέρει υγιή λιπαρά και μπορεί να υποστηρίξει την υγεία της καρδιάς. Τα αυγά παρέχουν πρωτεΐνες και απαραίτητα αμινοξέα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να καταναλώσετε αυτό το επιδόρπιο με μέτρο λόγω της υψηλότερης περιεκτικότητάς του σε ζάχαρη και θερμίδες.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτό το βούτυρο Mochi

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Check Also
Close
Back to top button